Rękawiczki dopuszczone do kontaktu z żywnością
Rękawiczki jednorazowe nie tylko chronią dłonie przed zabrudzeniem i zniszczeniem. Rękawiczki mają za zadanie chronić także dotykany produkt. Rękawiczki foliowe mają więc bardzo szerokie zastosowanie. Używane są nie tylko w domu, ale także w wielu zakładach pracy.
Gdzie foliowe rękawiczki są niezbędne?
Jednorazowe rękawiczki używane są nie tylko do wykonywania badań diagnostycznych i zabiegów. Rękawiczki wykorzystywane są także w gastronomii, handlu (głównie w sklepach samoobsługowych), przemyśle spożywczym. Jednorazowe rękawice, które mają kontakt z żywnością są całkowicie bezpieczne.
Potwierdza to certyfikat, który rękawiczki jednorazowe foliowe otrzymały od Państwowego Zakładu Higieny. Rękawiczki produkowane są z polietylenu odznaczają się dużą gęstością. Rękawiczki te dostępne są w kolorze przezroczystym.
Jakie rękawiczki są dostępne na rynku?
Foliowe rękawiczki to produkt, który odznacza się naprawdę bardzo wysoką jakością. Rękawiczki używane w supermarketach czy na stacjach benzynowych dostępne są w jednym, uniwersalnym rozmiarze. Foliowe rękawiczki pakowane są w opakowania zawierające sto sztuk czyli pięćdziesiąt par.
Oprócz rękawiczek foliowych dostępne są także rękawiczki diagnostyczne nitrylowe bezpudrowe. Rękawiczki te dostępne są w różnych rozmiarach, między innymi w rozmiarze S. Rękawiczki nitrylowe sprzedawane są po sto sztuk. Chronią przed wirusami i innymi mikroorganizmami.